Clean Fountain is ontstaan vanuit het circulair ondernemerschap van Ruud Mudde. Sinds 2007 is hij met het moederbedrijf Indomus bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat kwam voort vanuit de gedachte dat materialen niet weggegooid worden, maar een tweede leven krijgen. Recyclen is hier het key-word, het geeft een product karakter. Indomus-ontwerpen zijn gemaakt op basis van restmaterialen als staal, aluminium, stoffen en vooral sloophout. Alle producten worden vervolgens in Nederland gemaakt door en met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Jarenlang hebben op die manier bij de diverse sociale werkplaatsen en in de eigen werkplaats dagelijks zo’n 100 personen karaktervolle decoratieve voorwerpen gemaakt onder het label Indomus.

In 2011 ontstond het idee om een oplossing te bedenken voor het verwijderen van zwerfafval van zanderige ondergronden. Dat moest een handzaam apparaat zijn. Het idee is enkele malen geparkeerd geweest. De maatschappij was toendertijd nog niet zo zelfbewust dat de stranden en de zeeën schoongehouden moesten worden.

In 2016 is het idee weer opgepakt en met een metaalverwerkende sociale werkplaats verder ontwikkeld. Na diverse tests en aanpassingen is het uiteindelijke ontwerp ontstaan.

Naast de SANDCLEANAR ontstond al gauw het idee om een opvangzak te creëren die het opgenomen zwerfafval moest herbergen. De CLEANWALKR is voornamelijk gemaakt van gerecycled materiaal en ook deze wordt gemaakt door een sociale werkplaats.

Clean Fountain streeft met respect voor aarde, mens en middelen naar verantwoord ondernemerschap.